luni, 17 iunie 2024 00:51
Acasă Noutăți ULTIMA ORĂ: Cetelem închide porțile. Tot mai puține șanse la un credit pentru români!

ULTIMA ORĂ: Cetelem închide porțile. Tot mai puține șanse la un credit pentru români!

0
ULTIMA ORĂ: Cetelem închide porțile. Tot mai puține șanse la un credit pentru români!

Furnizorul de credite de consum Cetelem, parte din grupul financiar francez BNP Paribas, va înceta activitatea de acordare de credite de consum pe piața din România, anunță compania.

BNP Paribas a luat în considerare vânzarea diviziei sale de consumer finance din Europa Centrală și de Est, inclusiv a operațiunilor din România, fără să găsească însă un partener. Valoarea tranzacției este de peste jumătate de miliard de dolari.

Cetelem a înaintat către autorități documentația necesară în vederea încetării activității de acordare de credite de consum pe piața din România, în conformitate cu procedurile de reglementare legale.

BNP Paribas Personal Finance a fost înființată în România în anul 2005 sub brandul Cetelem. Compania susține că, deși „a înregistrat succes din punct de vedere comercial”, activitatea companiei „nu a atins dimensiunea necesară pentru a putea absorbi investițiile majore în IT necesare pentru o poziționare competitivă”.

„Cetelem va asigura continuitatea relațiilor de afaceri cu partenerii și clienții în baza contractelor de credit și carduri aflate în derulare până la rambursarea integrală și la încetarea obligațiilor contractuale.”

Această decizie vizează doar activitatea Cetelem, fără impact asupra altor entități ale BNP Paribas, care își vor continua operațiunile și implementarea planurilor de dezvoltare în România.

Având peste 460.000 de carduri de credit in portofoliu și 480.000 de clienți, BNP Paribas Personal Finance București este o entitate bancară aflată în top trei emitenți de carduri de credit din România.

Începând cu 1 martie 2018, Cetelem IFN a devenit BNP Paribas Personal Finance Paris Sucursala București, ca urmare a fuziunii dintre Cetelem IFN și banca mamă franceză BNP Paribas Personal Finance.

După finalizarea procesului de fuziune, activitatea comercială din România a continuat sub brandul Cetelem. În cei 15 ani de când este prezentă pe piața românească, compania a servit peste 1,4 milioane de români, oferind peste 2,2  milioane de credite.

BNP Paribas Personal Finance este unul dintre liderii pieței creditelor de consum în Europa. Deținută în proporție de 100% de banca BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 20.000 de angajați și operează în peste 30 de țări. Deține mărcile comerciale Cetelem, Findomestic și AlphaCredit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner