luni, 17 iunie 2024 00:15
Acasă Locuri de muncă Peste 4.000 locuri în Armata României! Țara te vrea OSTAȘ!

Peste 4.000 locuri în Armata României! Țara te vrea OSTAȘ!

0
Peste 4.000 locuri în Armata României! Țara te vrea OSTAȘ!

Ministerul Apărării Naționale angajează 4.000 de soldați!

Armata Română a început în 02 mai 2023 una dintre cele mai mari campanii de recrutare.

În următoarea lună se pot înscrie la centrele de recrutare din fiecare județ toți cei care vor să devină cadre militare.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat începerea uneia dintre cele mai mari campanii de angajare a soldaţilor profesionişti pentru structura de forţe a Armatei României.

Potrivit unui comunicat al MApN, sunt disponibile 4.159 de posturi de soldaţi/gradaţi profesionişti.

În perioada 2 mai – 16 iunie, candidaţii care optează pentru dobândirea calităţii de soldat profesionist pot solicita înscrierea în cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector (după caz) pe a căror rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

Calendarul de recrutare şi selecţie a candidaţilor este următorul:

* înscrierea: 2 mai – 16 iunie;

* evaluarea psihologică, evaluarea capacităţii motrice, interviul: 22 mai – 23 iunie;

* examinarea medicală: 6 – 30 iunie;

* termenul final de întocmire a dosarelor: 21 iulie.

Adresele centrelor militare pot fi găsite accesând link-urile următoare:

www.defense.ro/cariera-recrutare-mapn-ro

www.recrutaremapn.ro/contactbir.php

Soldaţii (şi gradaţii) profesionişti (SGP) constituie cel mai numeros corp de personal militar şi îndeplinesc funcţii de execuţie specifice luptătorilor şi specialiştilor militari, în cadrul unor microstructuri de tip echipă, echipaj, post de luptă sau grupă/similare.

SGP pot îndeplini şi funcţii de comandă la nivelul acestor microstructuri, spune MApN, care adaugă că SGP participă nemijlocit la procesul de instrucţie individuală şi colectivă, asigură exploatarea şi întreţinerea tehnicii şi armamentului din dotare şi a infrastructurii de instruire şi pot executa misiuni de pază a obiectivelor militare.

„Alături de ceilalţi militari, SGP au misiunea nobilă de păstrare a integrităţii şi suveranităţii statului, a apărării cetăţenilor ţării. De asemenea, sunt chemaţi în orice situaţie care afectează desfăşurarea normală a vieţii (calamităţi, dezastre naturale sau tehnologice etc.)”, se precizează în comunicat. SGP constituie principala sursă de formare a subofiţerilor în activitate şi pot fi selecţionaţi la programele de formare a maiştrilor militari în activitate, precum şi în vederea participării la cursurile organizate pentru admiterea în învăţământul superior sau la cursul de formare a ofiţerilor în activitate, mai arată Ministerul Apărării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner