Dacă alegi un job la stat, trebuie să pui în balanță avantajele și dezavantajele și să nu iei decizia în baza unui impuls. Dacă te-ai hotărât să faci acest pas, iată ce trebuie să știi referitor la angajările la stat.
Cei mai mulți români care au în plan să ocupe un post la stat o fac pentru siguranța pe care le-o oferă o astfel de poziție, dar și pentru un mai mare echilibru dintre muncă și viața personală, datorită presiunii reduse și a zilelor libere legale care sunt literă de lege.
În general, la joburile din instituțiile publice concedierile se fac mai rar, iar acestea sunt, de regulă ca urmare a unor crize economie ce necesită restructurări în masă. Dacă luam, însă, exemplul crizei pandemice, angajații de la stat nu au fost afectați de șomaj tehnic sau de disponibilizări, comparativ cu cei de la privat. Prin urmare, din acest punct de vedere, locurile de muncă de la stat pot fi privite ca fiind mai stabile.
Indiferent de județul în care locuiești, statul scoate mai multe job-uri, pe care le poți consulta în orice moment aici: http://posturi.gov.ro/
Printre posturile disponibilie se afla și:
- Contabil
- Șofer
- Asistent social
- Muncitor calificat
- Muncitor necalificat
- Îngrijitor
- Educator
- Psiholog
- Director
- Bucătar
- Mediator
- Bibliotecar
- Casier
- Paznic
- Educator
- Pedagog
- Referent
- Infirmier
- Sef Birou
- Portar
- Instalator
- Secretar
- Inspector
- Veterinar
- Jurist
- Expert IA
- Informatician
- Administrator
- Supraveghetor
- Sociolog
- Sef birou
- Electrician
- Tehnician
- Consilier
- Fochist
- Topograf
- Mediator
- Economist
- Coordonator