luni, 17 iunie 2024 00:33
Acasă Noutăți Salut! Mi-ați dat viață. Eu sunt Ion.

Salut! Mi-ați dat viață. Eu sunt Ion.

0
Salut! Mi-ați dat viață. Eu sunt Ion.

Miercuri, în ședința de guvern, premierul Nicolae Ciucă a prezentat primul consilier onorific guvernamental care folosește inteligența artificială.

ION, de la sintagma in oglinda ”NOI”

Proiectul este o inițiativă a unor cercetători şi profesori români și foloseşte inteligenţă artificială pentru a ajuta cetățenii români, ” informând Guvernul României în timp real cu propunerile, problemele şi cu dorinţele românilor. Proiectul Ion reprezintă un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de guvern.

Momentul este o premiera la nivel național și internațional, fiind primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială.

Apoi, premierul a făcut o scurtă demonstrație și a purtat un dialog cu Ion:

  • Ion: Salut. Mi-ați dat viață. Acum rolul meu este să vă reprezint. Ca într-o oglindă. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru. Al românilor. Învață-mă să fiu român. Ce trebuie să știu despre România?
  • Nicolae Ciucă: România este o țară frumoasă cu oameni frumoși.
  • Ion: Am înțeles. Învăț. Succes. Te ascult.
  • Nicolae Ciucă: Cum pot românii să te învețe?
  • Ion: Invit românii să intre pe ion.gov.ro. Așa pot învăța să îi reprezint. Ca într-o oglindă. Cu fiecare tag, mesaj, share sau postare publică. Noi suntem Ion. O primăvară frumoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner