luni, 17 iunie 2024 00:39
Acasă Noutăți Safety Broker, liderul intermedierii de la noi, va fi preluat de Acrisure, companie americană

Safety Broker, liderul intermedierii de la noi, va fi preluat de Acrisure, companie americană

0
Safety Broker, liderul intermedierii de la noi, va fi preluat de Acrisure, companie americană

Liderul intermedierii din România, Safety Broker, va fi preluat de Acrisure, compania americană finanțată de mai multe fonduri mari de private-equity, dar și de fondul suveran din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

Acrisure, companie înființată în anul 2005 cu scopul de a face achiziții în domeniul asigurărilor a cunoscut o dezvoltare explozivă în ultimii ani, ocupând un loc important în top 10 al brokerajului mondial de asigurări.

Acrisure va prelua integral operațiunile brokerului polonez Unilink, cel care preluase în 2022 controlul Safety Broker, liderul intermedierii din Romania, fondat de Viorel Vasile. Tranzacția a fost parafată pe 31 martie 2023.

Conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) Safety Broker controlează peste 8,5% din piața brokerajului de asigurări din România, cu prime brute intermediate care au depășit 210 milioane de euro în 2022. Strict pe segmentul RCA, cel mai dezvoltat din România, Safety Broker controlează aproximativ 10% din vânzări.

Deținând liderii de piață din Polonia, Cehia, Bulgaria, România și Republica Moldova, Unilink devenise până de curând cel mai important jucător regional din distribuția de asigurări. Concomitent cu preluarea Unilink, cei de Acrisure preiau și acțiunile deținute încă de fondatorul Viorel Vasile la Safety Broker (prin Safety Credit), oferind la schimb acțiuni Acrisure. Viorel Vasile mai deținea anul acesta 15% din Safety Broker.

Acrisure a acționat ca un instrument pentru achiziții în domeniul asigurărilor și tehnologiei, devenind, între timp, un mare jucător în domeniu. Principalii acționari sunt acum chiar angajații, însă între 2013 și 2016 Acrisure a fost controlată de Genstar Capital, fond de private-equity cu active de circa 35 de miliarde de dolari. Ulterior, după ce fondatorii au recăpătat controlul companiei, Acrisure a beneficiat de finanțări și din zona Blackstone Inc, cel mai mare manager de investiții din lume, cu active de aproape 1.000 de miliarde de dolari.  De curând, în 2022, compania a atras o rundă de finanțare de circa 730 de milioane de dolari și de la fondul suveran din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite).

În ultimii nouă ani, Acrisure și-a crescut veniturile nete de la 38 de milioane de dolari la peste 4 miliarde de dolari, iar în prezent are peste 14.000 de angajați în 21 de țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner