duminică, 16 iunie 2024 23:31
Acasă Noutăți Rețelele publice de comunicații la nivel național vor fi inventariate

Rețelele publice de comunicații la nivel național vor fi inventariate

0
Rețelele publice de comunicații la nivel național vor fi inventariate

Potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de către ANCOM, toți furnizorii de rețele publice de comunicații electronice vor fi obligați să declare anual, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie, dacă dețin sau nu în proprietate sau concesiune rețele publice de comunicații electronice și/sau elemente de infrastructură fizică.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a lansat spre consultare publică un proiect care revizuiește prevederile pentru stabilirea formatului și a modalității de transmitere a informațiilor cu privire la dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora.

Informațiile care vor fi transmise către ANCOM vor fi utilizate pentru realizarea inventarului național al rețelelor publice de comunicații electronice și al elementelor de infrastructură asociate acestora.

Pentru ca datele colectate să reflecte cât mai fidel gradul curent de dezvoltare a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică, ANCOM a decis ca transmiterea declarației să fie efectuată prin raportare la situația existentă la o anumită dată de referință, valabilă pentru toți furnizorii de rețele publice de comunicații electronice.

Astfel, Autoritatea a fixat această dată de referință în prima zi a perioadei de raportare, 1 septembrie.

O altă modificare privește termenul în care persoanele care devin furnizori de rețele publice de comunicații trebuie să transmită declarația cu privire la deținerea în proprietate sau în concesiune a rețelelor publice de comunicații electronice și/sau a elementelor de infrastructură fizică.

Prin urmare, conform proiectului, cei care devin furnizori de rețele publice de comunicații electronice până la data de 31 august a fiecărui an, inclusiv, vor realiza prima transmitere a declarației în perioada de raportare aferentă anului în care au dobândit această calitate. Totodată, persoanele care dobândesc calitatea de furnizori de rețele publice de comunicații electronice începând cu data de 1 septembrie a fiecărui an urmează să transmită aceste informații pentru prima dată în perioada de raportare aferentă anului următor.

De asemenea, au fost completate dispozițiile Deciziei președintelui ANCOM nr. 336/2013, astfel că s-a extins aria de aplicabilitate a acesteia și pentru transmiterea informațiilor privind dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora.

Consultarea publică

Proiectul deciziei Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații privind modificarea și completarea Deciziei președintelui ANCOM nr. 134/2022 pentru stabilirea formatului și a modalității de transmitere a informațiilor privind dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații electronice și a elementelor de infrastructură fizică asociate acestora, precum și de completare a Deciziei președintelui ANCOM nr. 336/2013 privind mijloacele și modalitatea de transmitere de către furnizori a unor documente, date sau informații către ANCOM este supus consultării publice în regim de urgență și poate fi consultat aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner