A doua rundă de atragere de fonduri în cadrul Programului „Prima conectare la sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare”, finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), va avea loc în perioada 26 mai – 26 iunie, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM)

Nou, înscrierile se vor realiza în baza Ghidului specific – Condiţii de accesare a fondurilor europene aferente Planului naţional de redresare şi rezilienţă, componenta C1 – Managementul apei, investiţia 3. Sprijinirea conectării populaţiei cu venituri mici la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare existente, aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Cererile de finanţare se vor transmite la AFM prin aplicaţia informatică destinată programului care va fi disponibilă pe site-ul instituţiei, în intervalul 26 mai – 26 iunie 2023, în limita bugetului alocat.

Cererile noi de finanţare se vor transmite la AFM prin aplicaţia informatică destinată programului care va fi disponibilă pe site-ul instituţiei, în intervalul 26 mai – 26 iunie 2023, în limita bugetului alocat.

Finanţarea aceasta se acordă pentru realizarea ţintelor cuprinse în Investiţia 3, respectiv sprijinirea conectării populaţiei cu venituri mici la reţelele de alimentare cu apă şi/sau canalizare existente din cadrul Componentei C1: Managementul Apei şi contribuie la îndeplinirea Reformei 1.

 Măsura vizează sprijinirea familiilor şi persoanelor singure cu venituri reduse (care au media veniturilor nete lunare sub salariul minim brut pe ţară garantat la plată/membru de familie) pentru plata cheltuielilor de branşare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă şi/sau de canalizare.

O sansă unică programul ”Prima conectare la sistemul de apă şi canalizare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.