luni, 17 iunie 2024 00:38
Acasă Noutăți Guvernul a decis. Se prelungeste valabilitatea polițelor RCA la Euroins, pentru 1,8 milioane de șoferi

Guvernul a decis. Se prelungeste valabilitatea polițelor RCA la Euroins, pentru 1,8 milioane de șoferi

0
Guvernul a decis. Se prelungeste valabilitatea polițelor RCA la Euroins, pentru 1,8 milioane de șoferi

Guvernul României a decis în cadrul ședinței din 30 august 2023, proiectul de OUG prin care se prelungește valabilitatea polițelor emise de Euroins cu 3 luni, adică până pe 8 decembrie. Ce alte măsuri importante vizează cei 1,8 milioane de șoferi care au încă RCA la compania falimentară.

Guvernul român a aprobat proiectul de OUG elaborat la nivelul ASF. Polițele Euroins vor fi valabile până pe 8 decembrie, inclusiv. „O altă decizie importantă este prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă trei luni, adică până pe 8 decembrie.  Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins.  Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern.

„Astfel, prin proiectul de ordonanță de urgență se reglementează faptul că, pentru poliţele de asigurare/reasigurare încheiate de societățile de asigurare/reasigurare aflate în procedură de insolvență în derulare la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, termenele de încetare de drept de 90 de zile, respectiv de 150 de zile, prevăzute la art. 262 alin. (32 ) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, cu modificările şi completările ulterioare, se prelungesc cu 90 de zile (nr: în cazul Euroins, până pe 8 decembrie), se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Prelungirea valabilității polițelor emise de Euroins până la data de 8 decembrie este o măsură care ar trebui privită împreună cu alte două decizii gândite la nivelul ASF. Este vorba în primul rând despre limitarea prețurilor la nivelul maxim practicat de fiecare companie în parte, pe fiecare segment de clienți, la data de 28 februarie 2023. Această măsură va permite celor a căror poliță expiră să achiziționeze una nouă la un preț relativ comparabil cu cel de dinainte de falimentul Euroins.

În al treilea rând, pentru că reversul medaliei în cazul prelungirii valabilității polițelor RCA va fi creșterea sumelor ce vor fi plătite de FGA (în cele trei luni în plus se vor mai întâmpla daune provocate de șoferi asigurați la Euroins), ASF a decis să introducă un nou tip de contribuție la FGA, valabilă doar pe perioadele în care fondul traversează vârfuri de plată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner