luni, 17 iunie 2024 00:15
Acasă Noutăți Guvernul a aprobat OUG privind jocurile de noroc

Guvernul a aprobat OUG privind jocurile de noroc

0
Guvernul a aprobat OUG privind jocurile de noroc
Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al guvernului, susține declarații de presă la finalul ședinței de guvern, la Palatul Victoria din București, 31 august 2023. Inquam Photos / George Călin

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, anunță că Executivul a aprobat joi, 5 octombrie 2023, ordonanţa de urgenţă privind jocurile de noroc.

„Un subiect care a stârnit interes este cel legat de noile reglementări privind jocurile de noroc. Guvernul a aprobat astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care se stabilesc niveluri mai ridicate pentru taxele aferente licenţei de organizare şi de exploatare a jocurilor de noroc, care se plătesc anual, precum şi a taxelor speciale şi a garanţiilor depuse de companiile din acest domeniu”, a declarat Mihai Constantin, la finalul şedinţei a Executivului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai explicat și situația dreptului de organizare şi exploatare a activităţii de jocuri de noroc, potrivit noii OUG.

„Dreptul de organizare şi exploatare a activităţii de jocuri de noroc să fie acordat doar societăţilor înmatriculate în România sau persoanelor juridice constituite legal într-un stat membru al Uniunii Europene sau în alte state semnatare ale Acordului privind spaţiul economic european sau din Confederaţia elveţiană, care au înregistrat un sediu permanent în România”.

OUG privind jocurile de noroc! Mihai Constantin a anunțat că Guvernul a aprobat astăzi ordonanța prin care este reglementat domeniul jocurilor de noroc. El a declarat că noua lege stabilește taxe mai mari pentru această zonă de activitate. Același lucru este valabil și pentru licente, texe speciale și garanțiile impuse companiilor din domeniu.

El a precizat că s-a dorit astfel „pentru ca taxele şi impozitele să fie colectate în ţară”.

Mihai Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner