luni, 17 iunie 2024 00:03
Acasă Noutăți CUM SĂ ATRAGI ENERGIA POZITIVĂ DIN JURUL TĂU

CUM SĂ ATRAGI ENERGIA POZITIVĂ DIN JURUL TĂU

0
CUM SĂ ATRAGI ENERGIA POZITIVĂ DIN JURUL TĂU

Chiar dacă nu crezi în conceptul de „energia pozitivă”, cunoşti cu siguranţă oameni a căror prezenţă îţi înseninează ziua şi care te pot face să te simţi mai bine în cele mai dificile situaţii.

Este bine cunoscut faptul că noi, prin natura noastră umană, avem abilitatea de a transmite sau de a atrage energia pe care o emitem. Atunci când această energie este pozitivă (gânduri, sentimente sau emoții), implicit atragem lucruri benefice în viețile noastre. Dacă ne dorim să atragem sănătate, frumos, fericire și vitalitate, trebuie să oprim gândurile și sentimentele negative.

Gândirea pozitivă poate avea o forţa mai mare decât crezi, iar pentru a beneficia la maxim de efectele ei, urmează 8 paşi ca să atragi energia pozitivă din jurul tău.

1. Zâmbeşte

Zâmbetul este cea mai simplă manifestare pozitivă a psihicului uman şi are o putere foarte mare atunci când este sincer, fie pentru cei apropiaţi, fie pentru străini. Încearcă să zâmbeşti cât mai mult chiar dacă nu te simţi în starea potrivită, activitatea muşchilor feţei se va reflecta încet şi înăuntrul tău.

Caută motive să râzi în fiecare zi! Există studii care demonstrează că oamenii care râd mai mult tind să se simtă mai puțin stresați și anxioși. Mai mult decât atât, râsul ajută la scăderea tensiunii, reducerea stresului, creșterea imunității și eliberarea de endorfine.

2. Poartă-te cu cei din jur cum ai vrea să se poarte şi ei cu tine

Nu poţi beneficia de energie pozitivă dacă împrăştii energie negativă în jur şi dacă laşi relaţiile cu cei din jur să fie dominate de conflicte, reproşuri şi dispreţ.

Poartă-te cu cei din jur aşa cum ai vrea să se poarte şi ei cu tine şi vei vedea în timp efectele acestei tehnici de a atrage energie pozitivă. Chiar dacă ei nu se poartă la fel cu tine, te eliberezi de orice remuşcare că ai greşit tu cu ceva.

Alege cât mai des compania prietenilor, împărtășește sentimente plăcute și amintiri, sau faceți împreună planuri de viitor, aceste lucruri te vor ajuta să vezi viața în culori mai frumoase. O discuție interesantă într-o companie placută, un simplu sărut pe obraz sau o îmbrățișare stimulează creșterea serotoninei, hormonul fericirii. 

3. Vizualizează-ţi scopurile

Visează. Cu ochii deschiși sau închiși, visează la o viață mai bună. Vei pune bazele schimbării și totul se va petrece așa cum îți dorești cel mai tare, dacă ai mintea concentrată pe acel lucru. Cu ambiție apoi, luptă, puțin câte puțin, să construiești schimbarea.

4. Renunţă la nevoia de control

Când nu accepţi că influenţa ta asupra multor lucruri din viaţă este limitată, îţi poţi umple sufletul de frustrare şi regrete.

Fii dispus să renunți la nevoia de a controla întotdeauna tot ce se întâmplă cu tine si cu cei din jurul tău: situații, evenimente, oameni. Indiferent că sunt persoane dragi, colegi de muncă sau pur și simplu străini, permite-le să existe. Permite tuturor lucrurilor și persoanelor să fie exact așa cum sunt și o să vezi ce bine te vei simți.

5. Bucură-te de natură

Contacul cu natura are aproape întotdeauna un efect pozitiv. O plimbare printr-un parc înverzit te poate relaxa, dar o drumeţie pe munte, în zone mai puţin influenţate de om te poate relaxa şi mai mult, iar aerul curat te poate ajuta să vezi părţile pozitive din viaţa ta şi în momentele dificile.

Simte vibrația naturii și încarcă-te cu energie! Atunci când petreci timp în natură, mintea îți este energizată de vitalitate și energie. Plimbă-te prin iarbă cu picioarele goale! Tălpile tale au o mulțime de terminații nervoase prin care îți poți stimula și îmbunătăți funcționarea organelor interne. Astfel, mersul cu picioarele goale reprezintă o formă de masaj binefăcător, care este atât relaxant cât și sănătos. 

6. Nu-ţi mai face griji pentru viitor

Filosofiile orientale sunt bazate pe aprecierea prezentului pentru o viaţă fericită, iar acest mod de a gândi atrage cu adevărat energia pozitivă din jur. Dacă îţi faci griji pentru viitor în mod constant, poţi să nu vezi oportunităţile din prezent ce trec pe lângă tine.

7. Renunță la temerile tale

Înlocuieşte frica prin iubire şi energia pozitivă se va acumula în jurul tău.

Frica este doar o iluzie, nu există, tu ai creat-o. Totul este în mintea ta. Dacă vei corecta interiorul, exteriorul va fi exact așa cum trebuie.

Frica şi stresul pot avea efecte negative asupra organismului tău. Acceptă părţile negative ale unei situaţii, dar concentrează-te pe cele pozitive, în mod raţional, nu complet naiv, pentru a atrage energie pozitivă.

8. Modifică-ţi alimentaţia

Dieta poate contribui din plin la modul în care atragi energie pozitivă.

Caută să incluzi în alimentaţia ta cât mai multe alimente „vii”, fructe şi legume proaspete, nu conservate şi închise în cutii de metal pentru luni de zile.

Evită mâncărurile foarte grase sau foarte procesate, care îţi solicită ficatul la maxim şi mănâncă mai des, pentru a nu fi doborat pentru câteva ore de digestia unei mese grele

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WordPress Cookie Plugin de la Real Cookie Banner